HVOR KOMMER VORES FISK FRA?

HVOR KOMMER VORES FISK FRA?

Ansvarsfuldt indkøb af fisk og skaldyr 

Vidste du, at man spår, at verdens befolkning stiger til 10 milliarder i 2050? Et stigende befolkningstal indebærer en øget efterspørgsel på sunde proteiner. Ansvarfuldt indkøb af vildtfanget og opdrættet fisk spiller en vigtig rolle i at sikre fremtiden for fisk og skaldyr.   

Alle fisk og alle opdræt vi køber hos, skal holde den meget høje standard. Vi har stor erfaring med forskellige fiskerivirksomheder, hvilket har gjort, at vi i løbet af årerne har anbefalet  flere af dem at blive certificeret.


Vi følger vores strenge politik for indkøb af fisk og skaldyr* for at sikre, at alle fiskerivirksomheder opfylder de internationalt aftalte principper for ansvarfuld håndtering af fiskeriet*

 

 

Vores mål
Ved at certificere alle vores fisk, vil vi bidrage til en bedre fremtid for verdenshavene

Vildtfanget fisk og skaldyr - siden 2015 har 100 % af vores vildtfangede fisk og skaldyr være bæredygtige

Findus var de første til at introducere MSC-mærket fisk på det svenske marked og allerede i 2015 havde vi nået vores mål om at certificere alle vores vildtfangede fisk. Det er et stort skridt i den rigtige retning i og med, at en trediedel af verdens fiskebestand er overfisket. Vi fortsætter vores arbejde for at gøre det enkelt for dig som forbruger, at træffe det sunde og bæredygtige valg. 

 

 

 

 

Opdrættet fisk og skaldyr - i 2021 skal 100 % af vores fisk og skaldyr være fra ansvarsfulde opdræt

Udover vildtfanget fisk køber vi også opdrættet fisk og skaldyr. Vi arbejder hen mod at hele vores sortiment af dyrket skaldyr skal opfylde uafhængige standarder for ansvarlig akvakultur. ASC Aquaculture Stewardship Counsil.

Læs mere om akvakultur og vores ansvarsfulde indkøb af fisk her.